L'atur és el problema que més preocupa als catalans (31,9 %), seguit a continuació del debat sobiranista (independència i autogovern), amb un 10,4 %, segons indica un sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

El sondeig, realitzat específicament a Catalunya amb vista a les eleccions del 27S a partir d'una mostra de 3.000 entrevistes telefòniques amb un nivell de confiança del 95,5% i un marge d'error de l'1,8 %, indica que la desocupació segueix sent la principal preocupació dels catalans.

Amb un 31,9 % com primera resposta i un 18,2 % com la segona preocupació, l'atur se situa per damunt de les altres preocupacions, encara que el debat sobiranista -particularitzat en el suport o rebuig a la independència i el nivell d'autogovern- apareix situat com segona qüestió que preocupa als catalans, amb un 10,4 % com primera resposta i un 3,4% com segona.

El sistema de finançament autonòmic i un pacte fiscal se situen en el sondeig com a tercer problema (9,8 %) seguit "dels problemes econòmics" (4,7 %), mentre que l'anunciat "que no donin el dret d'autodeterminació" és assumit com cinquè problema (7,2 %).

Les "relacions amb Espanya i el Govern central" queden situades a continuació (5,5 %), i ja a més distància apareixen la sanitat (3,3 %), els problemes socials (1,8 %) i la immigració i les retallades pressupostàries (tots dos amb un 1,9 %).