El PSOE va instar ahir el PP a retirar la reforma de la llei de l'avortament per impedir que les menors puguin interrompre el seu embaràs sense el consentiment dels seus pares o tutors legals, i va prometre que, si governa, derogarà aquesta modificació legislativa.

En una roda de premsa al Senat, on ahir es va votar definitivament la proposta, la portaveu d'Igualtat del PSOE al Congrés, Ángeles Álvarez, va opinar que "consumava l'amenaça del PP" a les joves del nostre país.

Álvarez va acusar el PP de finançar organitzacions que atempten contra els drets de les dones, a través d'esmenes pressupostàries per valor de 3 milions d'euros, i va considerar que aquesta reforma suposa una "compensació" per als sectors més conservadors del partit, que ofereix "en sacrifici la llibertat i la salut de les dones".

La portaveu de Sanitat al Senat Encarna Linares va subratllar que el PP condemna definitivament les joves més vulnerables "mentint, faltant a la veritat i ocultant el que realment pretén", amb una reforma "ideològica", que abocarà les dones a avortaments "insegurs, clandestins, amb riscos per a la salut i amb una inseguretat jurídica i sanitària sense precedents".

Linares va opinar que aquesta modificació legislativa "no beneficia ningú, excepte el sector més retrògrad i de dretes del PP, i el sector eclesiàstic".

Després de ser preguntada per la jove activista que ahir al matí va protestar contra la reforma de l'avortament amb el pit descobert en el Ple del Senat, va indicar: "hi ha moltes formes de manifestar-se, i aquesta persona ha triat aquesta. No hi tenim res a dir. El que és lamentable és que la gent hagi de manifestar-se per reivindicar els drets de les dones".