El president del Sinn Féin irlandès, Gerry Adams, ha expressat en un vídeo la seva solidaritat "amb el poble català" de cara a les eleccions del 27-S i, al mateix temps, ha fet constar el seu desig que Catalunya "pugui seguir endavant cap a l'autodeterminació".

Adams va fer arribar ahir un vídeo de solidaritat amb les candidatures sobiranistes catalanes a través de la plataforma Esquerres per la Independència, si bé el Sinn Féin enviarà avui un representant a Catalunya amb motiu de la celebració de la Diada de l'11 de setembre.

En el vídeo, l'històric líder del Sinn Féin explica que vol "fer arribar la solidaritat de la Irlanda republicana al poble de Catalunya". "Us desitgem el millor i ens complauria moltíssim que poguéssiu seguir endavant cap a l'autodeterminació", afirma Gerry Adams abans d'acabar amb la salutació "visca la terra!".

El Sinn Féin ha enviat a Barcelona el dirigent Paul Maskey, que participarà en un acte unitari organitzat per Esquerres per la Independència a la plaça del Rei de Barcelona, en el qual també prendran la paraula representants de les dues candidatures independentistes, Junts pel Sí i la CUP.