El trànsit ferroviari des d'Àustria cap a Hongria va ser interromput ahir a causa de la "massiva sobrecàrrega" de trens procedents d'aquest país que transporten centenars de refugiats que volen arribar a Viena i continuar després el seu viatge cap a Alemanya.

"L'ÖBB (els ferrocarrils austríacs) ha hagut d'interrompre transitòriament el trànsit de trens cap a Hongria a causa de la massiva sobrecàrrega de trens procedents d'Hongria", va explicar l'empresa en un comunicat. La interrupció no només afecta els trens cap a Hongria sinó també diverses connexions regionals cap a zones frontereres amb aquest país.

La companyia estatal de trens va assegurar que està treballant per poder mantenir un trànsit ferroviari estable. La matinada d'ahir van entrar a Àustria procedents d'Hongria uns 3.000 refugiats, que estan sent portats cap a estacions a Viena des de les quals seguir el seu viatge.

Els centenars de refugiats que estan arribant se sumen als que ja s'esperen a les estacions, i desborden tant la capacitat d'acollir-los com d'embarcar-los en trens cap a Alemanya.

"La forta afluència de persones en combinació amb l'elevat nombre que s'espera a les estacions per continuar el seu viatge sobrepassa la capacitat de trens disponible ja des de primeres hores del matí", detalla l'ÖBB en la seva nota.

Malgrat que segueixen arribant a Viena més refugiats dels que en surten, de moment no està prevista l'habilitació de trens especials amb destí a estacions d'Alemanya.