El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha remarcat aquest divendres que la Via Lliure posa de manifest per quart any consecutiu que hi ha una "demanda massiva" que els catalans volen que el món escolti. "Una vegada més, el que es posa de manifest és la gran voluntat de mobilització que té aquest poble, que el que vol és que simplement se l'escolti. Posem el focus de cara al món, perquè vegi la voluntat col·lectiva d'aquest poble", ha apuntat tot just abans de participar en la Via Lliure al costat de la resta de persones destacades que han seguit la mobilització des de la fila zero. Romeva també ha reivindicat que el moviment sobiranista va de "baix a dalt", des del poble a les institucions.

El candidat de Junts pel Sí ha remarcat que el poble està demostrant un cop més que vol resoldre "un tema que està encallat des de fa anys", el de Catalunya i Espanya, i ho vol fer de manera pacífica. "Ho volem fer per la única via que ho sabem fer, per la via i la força de les urnes", ha afegit.

Romeva ha dit que espera que el món ho pugui veure amb aquesta concentració de la Diada, però també amb el resultat de les eleccions del 27-S.