L'Ajuntament de Sant Fruitós col·locarà diverses senyeres estelades en places i rotondes del poble, segons va aprovar per ple dimecres al vespre a proposta d'una moció presentada pel grup municipal d'ERC, a l'oposició.

D'aquesta manera, Sant Fruitós se suma a la iniciativa que ja han emprès altres municipis de la comarca, com Santpedor, que també ho ha aprovat recentment per ple, tal com va explicar aquest diari a l'edició d'ahir. A Sallent, aquesta proposta també figura en l'ordre del dia del ple de dimecres vinent, novament a partir d'una moció que presenta el grup municipal d'ERC, que també és a l'oposició.

En el cas de Sant Fruitós, ERC sosté que fa temps que el poble està adherit a l'Associació Catalana de Municipis, però no havia col·locat estelades a llocs representatius, tret de l'ajuntament i la plaça Onze de Setembre. Ara, el ple ha acordat col·locar-ne també a les entrades i sortides del municipi, i en algunes rotondes i places singulars.

Segons ERC, amb aquesta iniciativa "hem pretès compensar l'error que entenem, que es va cometre quan no es va autoritzar la penjada de pancartes de l'ANC".