El Moianès es va reunir al tram 34 de la Meridiana, al costat del Bages i del Berguedà. Als busos, s'hi esperaven unes 700 persones, més les que van voler arribar-hi amb tren o en cotxe particular. Una de les característiques més rellevants va ser la densitat d'actuacions dels grups d'animació que les diverses assemblees van portar a la capital. Així, per exemple, s'ha de destacar que, pels volts de les quatre, quan als trams annexos del Berguedà Brams començava a tocar, els bastoners de Santa Maria d'Oló no van voler deixar-se guanyar la partida i van començar a ballar i a descarregar cops.

Al coordinador de l'ANC de Castellterçol, un dels responsables del tram, Marc Tantinyà, se'l veia molt efusiu i satisfet del desenvolupament de la manifestació, però reconeixia que la samarreta blanca l'estrenyia una mica perquè és culer. Deixant això de banda, pensava que era un color adequat perquè "s'ha de fer net". Els Falcons de Castellcir, mentrestant, animaven la gentada amb les seves demostracions castelleres i els Gegants del Moianès es passejaven amunt i avall com si volguessin sancionar la nova comarca.

L'alcalde d'Oló, Enric Güell, assegurava que els que deien que no era una Diada inclusiva s'equivocaven, ja que, al seu parer, hi havia la mateixa gent de cada any. Josep Arrieta, de Monistol de Calders, pensava que la Diada d'ahir no serviria per modificar el rumb de la campanya, sinó "perquè ho vegi el món". Els ànims s'inflamaven deixant enrere un dia rúfol a mesura que el sol queia cada vegada més fort. Arrieta assegura que ha deixat de seguir els mitjans perquè està fart de sentir "un dia una cosa i un altre dia, una altra".

Manel Cuesta, de Moià, hi assistia amb sentiment bo i recordant que el seu pare, vingut de molt petit de Burgos, va sensibilitzar-se amb la causa catalana votant a favor de l'Estatut de Núria el 1931. Espera que aquesta sigui la manifestació decisiva, però no tem la fatiga per si s'hi ha de tornar.

Tan bon punt passava un helicòpter, fos de la policia o d'algun mitjà de comunicació, els manifestants aixecaven el punter cridant amb força l'ensenya independentista. Cap a dos quarts de sis passava el punter gegant per la zona i s'obria el tram central de la Meridiana. Un cop lluny, els punters vermells del tram 34 tornaven a omplir l'espai cedit. S'ha de reconèixer que s'hi podia transitar bé, sobretot per les voreres.

Un grup de jubilats de Castellterçol tenien la paradeta de cadires muntada a dins la via, a tocar de la vorera. Enric Plans, que bo i assegut s'aferrava a una gran estelada, clamava que cal "tirar endavant com sigui", tant si es tenen la majoria de vots com si no, perquè, segons ell, l'estat espanyol ha agredit massa la identitat catalana. D'un parer semblant és la castellcirenca Alba Guiteras, que es pronunciava dramàtica: "si al 27-S no hi ha majoria, s'ha acabat".