La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, va constatar ahir que "milions de catalans s'han quedat a casa" i no van participar en la manifestació independentista, ciutadans que "també són catalans" i volen "manifestar-se a les urnes".

Arrimadas va expressar el seu "respecte" pels milers de ciutadans que "lliurement" van participar en la manifestació independentista de la Diada, però va reclamar també respecte pels "milions de persones que s'han quedat a casa", que "també són catalans com els que hi han anat" i estan "desitjosos" que arribin les eleccions del 27 de setembre per "manifestar-se a les urnes", en unes eleccions catalanes que veu com les "més importants dels últims 30 anys".

La candidata va criticar una vegada més que el President de la Generalitat, Artur Mas, "instrumentalitzi" amb finalitats "partidistes" una jornada festiva com la Diada, que ha de ser de "tots", i promogués una manifestació de la seva "candidatura i d'ERC" com la de la Meridiana. "No podem seguir amb un Govern i un President que instrumentalitzen les institucions i les festes de tots els catalans", va recalcar Arrimadas.

La presidenciable va minimitzar l'afluència de participació en la manifestació de la Via Lliure, ja que, segons que va argumentar, "fa mesos que ha estat organitzant-se amb recursos públics i amb l'impuls del Govern i de la figura del President".

Hores abans d'aquestes declaracions, la candidata de C's havia fet una crida a votar massivament a les urnes el 27-S per "canviar de Govern i de President, i no de país", de manera que Catalunya recuperi el "lideratge econòmic i polític" dins d'Espanya.