Una nena de poc més d'un any roman ingressada a l'Hospital de Mèrida amb contusions en crani i cara, com a conseqüència d'un episodi de maltractaments, pel qual ha estat detingut el seu padrastre com a presumpte autor.

De fet, aquest home, veí de la ciutat i de 45 anys, ja ha ingressat a la presó per ordre del jutjat de guàrdia, segons han informat a Efe fonts de la Delegació del govern.

Els fets, que es van fer públics ahir van tenir lloc el 6 de setembre, quan el padrastre de la nena va acudir a l'Hospital de Mèrida perquè atenguessin la seva fillastra, la qual, segons va afirmar, havia caigut del llit. Després de ser explorada per un pediatre, aquest va detectar que la nena presentava una fractura parietal i occipital dreta, una contusió cerebral i altres cops a galtes, pòmuls i parpelles, així com un edema i hematomes, segons van informar les mateixes fonts.

Instants després, el metge va alertar la Policia Nacional d'aquest fet a l'entendre que podria tractar-se d'un presumpte delicte de maltractaments o violència domèstica, ja que les lesions detectades no es corresponien amb les conseqüències de la suposada caiguda del llit de la petita.

Una dotació de la Policia Nacional es va desplaçar al centre hospitalari per parlar amb el pediatre i, després de consultar l'informe mèdic de la nena agredida, van iniciar la recerca del padrastre, que va ser localitzat als voltants de l'hospital i va ser detingut posteriorment acusat de maltractaments a la criatura.