El president d'ERC, Oriol Junqueras, va reptar ahir el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, a dir "en quin tractat de la UE, directiva o simple article es parla de l'exclusió automàtica d'un territori" que ja forma part de la wComunitat Europea per constituir un estat propi.

En un esmorzar-conferència del Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, Junqueras es va referir a l'opinió reiterada ahir pel ministre García Margallo que si Catalunya accedeix a la independència es produiria la seva "exclusió automàtica" de la UE.

Segons el líder d'ERC i candidat número 5 a la llista de Junts pel Sí per Barcelona, no és la primera vegada que García Margallo expressa una opinió com aquesta: "ell sempre diu això", va recordar, "però si hi ha algun tractat de la UE, alguna directiva, o un simple article que digui això, que ens el mostri, i si no pot, és que no existeix". Junqueras va assenyalar que Junts pel Sí disposa d'un full de ruta i un programa detallat en què es preveu com Catalunya pot accedir a la independència de la millor manera possible si els ciutadans així ho decideixen amb els seus vots.

"És probable que cap país del món hagi arribat tan preparat per aconseguir la independència, que no hagi reflexionat tant, perquè hi ha molta biografia sobre això", va apuntar el líder d'ERC abans de recordar els instruments previstos en el full de ruta, com "la llei de transitorietat jurídica, l'agència tributària i l'agència de la Seguretat Social, entre d'altres".