La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va qualificar de "legítima" la manifestació independentista que aquesta tarda ha omplert l'avinguda Meridiana de Barcelona, però ha remarcat que "Catalunya és moltíssim més plural" i que "ho veurem el pròxim 27 de setembre a les urnes".

En declaracions als periodistes a la Casa de Múrcia de Barcelona abans d'acompanyar el president d'aquesta comunitat, Pedro Antonio Sánchez, a una reunió amb murcians establerts a Catalunya, la dirigent del PP va assegurar que l'independentisme "no és l'única veu que hi ha a Catalunya".

Preguntada per com valorava l'assistència massiva a la mobilització d'ahir convocada per les entitats sobiranistes, que la Guàrdia Urbana va xifrar en 1,4 milions de persones i mentre que la Delegació del Govern espanyola xifra participació en entre 520.000 i 550.000 persones, Levy no va entrar a valorar l'acollida que va tenir la marxa multitudinària.

La dirigent popular va posar la manifestació com una prova que "Espanya és una democràcia i que es poden celebrar manifestacions per molt que hàgim sentit els independentistes dir que Espanya els oprimeix", va afegir Levy en les seves declaracions.

No obstant això, Levy va assegurar que el PP se sent "entristit" en veure que "alguns" han usat la festivitat de la Diada "per fer un acte electoral", en referència al president de la Generalitat, Artur Mas, que no va assistir a la manifestació.

Levy també va retreure a Artur Mas que digui que aquests comicis són els més importants que viu Catalunya des de fa 300 anys, perquè segons el parer de la dirigent popular "els catalans no viuen mirant al retrovisor de 1714".

Per això, la número dos de la llista del PP per Barcelona a les eleccions del 27-S ha demanat als catalans que "superin el debat independentista" i que apostin pel Partit Popular i pel seu projecte de futur.