La premsa internacional comença a fer-se ressò de la Via Lliure i a publicar imatges i vídeos de la manifestació d'aquesta Diada. "Manifestació massiva dels separatistes catalans", titulava la britànica BBC, que al seu portal de notícies parlava només de "desenes de milers" de manifestants.

També la RAI, la televisió italiana, informava que "desenes de milers han sortit al carrer a Barcelona per la festa nacional de Catalunya, que aquest any coincideix amb l'inici de la campanya per unes eleccions regionals en què els secessionistes són els grans favorits". "Una gran multitud, vestida de blanc, ha desbordat la Meridiana, la gran avinguda que creua 5,2 quilòmetres de la capital catalana", es podia llegir al seu portal de notícies.

El francès Libération publica en el seu portal una fotografia de la Via Lliure amb el titular "Els independentistes catalans desfilen en nom de la República" i qualifica la manifestació "d'èxit". El seu enviat especial, François Musseau, assegurava que els organitzadors "han aconseguit el seu objectiu: l'avinguda Meridiana, que travessa Barcelona, s'ha convertit en una marea humana, un mosaic de colors representant cadascun dels valors de la virtual República catalana: concòrdia, dignitat, transparència" en "una metàfora del que, segons ells, ha de ser el camí que portarà a la secessió d'Espanya". Liberation comptava "almenys un milió" de manifestants.

El també francès Le Monde recollia la manifestació a la seva web que titulava "Espanya: gran manifestació d'independentistes a Barcelona" i recollia les dades de participació tant de la Guàrdia Urbana, que la xifrava en 1,4 milions, com del govern espanyol que la reduïa a 550.000 persones.

Al belga Le Soir, la Via Lliure era la primera notícia destacada en portada. "Els independentistes catalans s'aboquen als carrers de Barcelona", titulava. "Centenars de milers de persones es manifesten en suport de les llistes que advoquen per la secessió, per a disgust del govern de Rajoy".

El nord-americà New York Times feia una breu introducció de la manifestació per contextualitzar després la situació actual de Catalunya, la proximitat del 27-S i el pes que té dintre de l'Estat.

"Porta d'entrada a la República catalana: centenars de milers es manifesten per la independència a Barcelona", titula també com a primera notícia destacada el portal de Russia Today. "Unes 500.000 persones s'havien registrat per participar en l'acte proindependència, però les fotografies i vídeos fan pensar que són molts més els que han inundat els carrers de Barcelona", informava el diari rus.