El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va reconèixer ahir el "gran èxit" de la convocatòria de la Via Lliure, que "demostra que tenim un conflicte polític" que "no té aturador", però va advertir que per aconseguir la independència "no hi ha dreceres".

Rabell es va passejar ahir a la tarda per la Festa Major del barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat, on va dir que no participava a la Via Lliure per considerar-la un "acte electoralista" orquestrat per Artur Mas. Rabell va ressaltar que, "igual que molta gent ha sortit al carrer, molta més és la gent de Catalunya que desitja donar una sortida democràtica a aquest carreró sense sortida" i prefereix "la convocatòria d'un referèndum que pugui desencallar aquesta situació". "Jo diria que no hi ha aturador, perquè les aspiracions democràtiques de la societat catalana ja ningú les pot contenir, ja són un fet i estan canviant el curs de la història, però al mateix temps no hi ha una drecera per construir una sortida democràtica que agrupi la majoria social", va argumentar Rabell.

L'exlíder veïnal va llançar un "missatge fraternal" als participants a la Via Lliure, amb la qual va dir que comparteix "anhels", i va tornar a acusar Artur Mas d'haver "manipulat" la convocatòria.

"Per primera vegada, la Diada -va subratllar- ha estat encaixada de manera artificiosa i maniobrera pel president de la Generalitat, que n'ha fet un acte electoral. No em sembla un bon servei a la causa de Catalunya, perquè ha incomodat molta gent compromesa amb la llibertat de Catalunya pel biaix electoralista que ha pres".