El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va advertir ahir que la "sortida històrica" amb "èpica" que busca el president Artur Mas el 27-S acabarà en "un desastre" i el seu soci electoral, ERC, el deixarà "a la cuneta", i davant d'això va apostar per reconstruir el catalanisme que representava CiU.

En una entrevista a RNE, Duran va reivindicar el catalanisme "moderat i europeista" que propugnava CiU, espai ara "orfe" i que espera recuperar UDC a les eleccions catalanes: "espero que el 27-S sigui l'inici de la reconstrucció d'un espai que a Catalunya és imprescindible, més encara després del disbarat que hi haurà", va augurar.

El democratacristià va apuntar que ja és tard per fer canviar d'opinió Mas, perquè, segons el seu parer, busca una "sortida històrica" a través de les eleccions i ja no farà "marxa enrere", però va advertir que el seu projecte independentista és una idea "idíl·lica" i "èpica" que serà un "desastre" per a Catalunya. I va avisar que els d'ERC seran "els primers que deixaran el President a la cuneta" després del 27-S, perquè Mas, segons el seu parer, "no administrarà la situació política" si guanya l'independentisme per la suma de Junts pel Sí i la CUP.