Les eleccions del 27-S no són unes votacions qualsevol. En conseqüència, la campanya electoral tampoc no ho serà. La majoria de formacions polítiques, les considerin plebiscitàries o no, centraran els seus esforços a l'Àrea Metropolitana perquè és on hi ha més població i també més indecisos. Però no descuidaran les comarques centrals. Uns amb més intensitat que altres.

Els principals candidats a les eleccions començaran a arribar a Manresa a partir del dia 16, quan visitarà la ciutat Inés Arrimadas, de Ciutadans. A partir d'aleshores també faran campanya Artur Mas i Oriol Junqueras, de Junts pel Sí; Antonio Baños, de la CUP, Lluís Rabell, de Catalunya Sí que es Pot , que estarà acompanyat pel secretari de Política de Podem, Íñigo Errejón; Miquel Iceta, del PSC, i es preveu que l'última setmana de campanya participi en una passejada per Manresa el president del Congrés de Diputats, Jesús Posada, del Partit Popular.

Responsables de les campanyes a les comarques centrals expliquen que la del 27-S és estranya. Altres vegades l'agenda d'actes electorals acostumava a estar tancada fins i tot abans de començar pròpiament la campanya. En aquest cas hi ha hagut l'estiu per entremig i les eleccions no s'han convocat oficialment fins a última hora, "amb la qual cosa l'esforç que hem hagut de fer ha sigut més important". Unió Democràtica, per exemple, ha assegurat a Regió7 que encara no tenen l'agenda tancada. També asseguren que fa quatre dies treien els cartells electorals de les municipals i ara ja pengen els de les catalanes.