Una explosió, les causes de la qual les investiga la Policia, va provocar ahir almenys 82 morts i 150 ferits a l'estat indi de Madhya Pradesh, quan les víctimes esmorzaven en un restaurant o esperaven l'autobús, en una de les majors tragèdies d'aquest tipus a l'Índia en els últims anys.

El succés es va produir cap a les 08,30 hora local (03,00 GMT) a la petita localitat de Petlawad (centre) i encara que inicialment es va informar d'una explosió de gas com a causa, la policia investiga si va ser a causa d'explosius emmagatzemats en algun edifici de la zona.

"Es va pensar que era per gas, però sembla que hi havia gelatina emmagatzemada", va dir a Efe la superintendent adjunta de la Policia del districte, Seema Alva, en referència a un tipus d'explosiu utilitzat en mineria a la zona.

"En qualsevol cas, les causes estan sota investigació", va afirmar aquesta oficial del districte de Jhabua, on es troba Petlawad.

"Hi ha ja 82 morts i 150 ferits, però no es pot assegurar encara la causa", va subratllar un portaveu de la policia del districte, Yunu Damur. A més, va afirmar que no hi ha dades segures sobre la causa.

Un oficial de policia a la localitat A. R. Khan, va indicar al diari The Times of India que una botiga propera al restaurant posseeix llicència de venda d'explosius.