El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Miquel Iceta, va demanar ahir al president de la Generalitat, Artur Mas, que "no se salti la llei, perquè els que surten de la llei són tractats habitualment com a delinqüents". En un míting a Tarragona davant de 600 persones, Iceta, al costat del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va reclamar a Mas que "digui clarament que no se saltarà la llei".

Per al cap de llista del PSC, els catalans "defensen els seus interessos i la seva identitat, però són gent molt sensata". En canvi, va considerar que "quan es divideixen en dos blocs i les institucions surten de la llei, el desastre està assegurat".

El líder del PSC va criticar que alguns vulguin "canviar la bandera de tots, la senyera, per la bandera de només alguns, l'estelada". També va recordar que la Diada "és de tots", de manera que va convidar tothom a celebrar-la com més li plagués. Iceta va admetre que divendres molta gent es va mobilitzar a favor de la independència, i va assegurar respectar-los: "No són els nostres enemics", va assegurar.

Sánchez, per la seva banda, va assegurar que "Espanya no es reconeix en un Govern d'extrema dreta que anomena terroristes als qui fugen del terror a Síria", i va fer una crida al vot dels indecisos davant del 27-S tot assegurant que Artur Mas "és un frau". En aquest sentit, va demanar el vot pel PSC per aconseguir "una Catalunya social davant la Catalunya dels comptes a Suïssa". "La nostra pàtria no està en un banc de Suïssa, la nostra pàtria està a les aules dels col·legis públics, a les habitacions dels hospitals públics i a les residències per a gent gran dependent", va assenyalar el líder dels socialistes espanyols.