Els països de la zona de l'euro descarten que el resultat de les eleccions gregues, sigui el que sigui, pugui portar a obrir la porta a grans canvis en les condicions associades al tercer rescat a Grècia, encara que sí van deixar marge a una certa flexibilitat en alguns aspectes per definir.

"No hi haurà una gran renegociació política del programa, no és possible i no és necessari", donat l'"ampli suport" mostrat pels partits al pla de condicions quan va ser aprovat al Parlament grec, va apuntar el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijssebloem.

"El programa és el programa i és independent del color polític del Govern, i per descomptat que no hi ha cap tipus de variació, ni modificació en funció del resultat de les eleccions", va coincidir el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos.

L'holandès Dijssebloem va recordar que sí hi ha una sèrie de qüestions per les quals el programa del rescat dóna marge de "definir els detalls" durant les successives revisions del compliment de les condicions que se li exigeixen a Atenes, però va deixar clar que això "és molt diferent a renegociar l'acord".

Els ministres d'Economia i Finances de la zona de l'euro, reunits ahir en una trobada informal de l'Eurogrup a Luxemburg, van abordar per primera vegada després de la signatura del tercer rescat grec de fins a 86.000 milions d'euros la situació del país, amb prou feines vuit dies abans de la celebració d'eleccions anticipades.