El candidat de Catalunya Sí que es Pot a la presidència de la Generalitat, Lluís Rabell, considera que Junts pel Sí no pot donar "lliçons de sobirania" perquè Convergència i Artur Mas han estat "aliats" del PP i de Mariano Rajoy en les polítiques econòmiques, com ara en l'aprovació de la reforma laboral. "Han sigut estrelles bessones en les polítiques antisocials", va resumir Rabell durant un acte electoral ahir, dissabte, a Tortosa. El cap de llista de la coalició va avisar Romeva que no compti amb ells per fer Mas president, perquè dubta que l'alliberament nacional de Catalunya pugui venir a partir de la reedició d'un govern de CDC, "un partit corromput i vinculat als interessos privats".

Davant les 150 persones que van omplir el centre cívic de Ferreries de Tortosa, Lluís Rabell va retreure a Artur Mas que "com que no li fem la pilota ni volem que sigui reelegit" els digui que "ens situem en el camp del senyor Rajoy". El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot va recordar al número 4 de Junts pel Sí i president de la Generalitat que, mentre ell i CDC donaven suport a la reforma laboral o a l'amnistia fiscal del PP, "nosaltres sortíem als carrers amb els sindicats per denunciar-la i traient la gent al carrer".

Rabell es va mostrar convençut que el 27-S donaran "la campanada" com ja es va expressar en les eleccions municipals. "Hem d'arribar al Parlament amb vots i escons per ser una força indefugible, que tingui voluntat i un reconeixement per postular-se a liderar un canvi en aquest país", va afirmar des de l'acte a Tortosa.