Aràbia Saudita va continuar ahir amb els preparatius per celebrar el pelegrinatge musulmà i va adoptar noves mesures perquè no es repeteixi un accident com el de divendres, quan la caiguda d'una grua a la Meca va causar més de cent morts.

El director general de la Defensa Civil, Suleiman al Amru, va assegurar ahir en declaracions a la premsa que el seu departament va mobilitzar 17.600 agents, recolzats per 3.800 vehicles, per, entre d'altres, evitar els riscos relacionats amb les obres de l'ampliació del recinte de La Meca. La grua que va causar la massacre va trencar el sostre i traspassar a l'interior de la mesquita era emprada en les obres que es duen a terme per restaurar i ampliar el recinte des de fa quatre anys.

El responsable saudita va explicar que la missió d'aquestes forces serà evitar les aglomeracions a la Gran Mesquita i els seus voltants, i intervenir de forma ràpida en els casos de perill. Per aquest motiu, Al Amru va explicar que el desplegament dels elements de la Defensa Civil serà intensiu al voltant dels projectes de construcció i al pati principal, on es troba la "Kaaba".