Més de mig miler de ciutadans s'han sumat a la manifestació convocada pels alcaldes de les Terres de l'Ebre. La marxa va recórrer un quilòmetre de la N-340 sota un lema que reclamava la construcció del tram ebrenc de l'autovia A-7, el tan reivindicat desdoblament de la via. La va encapçalar una desena d'alcaldes que després dels últims accidents mortals es van plantar. Dilluns, acompanyats dels consellers de Territori i Interior, Sant Vila i Jordi Jané, es reuniran amb Foment a Madrid amb l'amenaça de repetir aquestes protestes si no arriben solucions. Els veïns tenen encara més pressa i han reclamat la gratuïtat de l'autopista AP-7 entre Ulldecona (Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).

Després dels dos últims accidents mortals, amb quatre víctimes, a la N-340, al Perelló, al Baix Ebre, s'han esgotat les últimes engrunes de paciència del territori amb una via "negra" de les carreteres catalanes i que alguns ja anomenen com la "carretera de la mort". Les solucions són sobre la taula des de l'any 2000 però encallades i sense pressupost. Es tracta del seu desdoblament o la construcció del tram de l'autovia A-7 entre el Perelló, al Baix Ebre, i la Jana, al Baix Maestrat.

El resultat d'aquesta reunió es posarà en comú, dimecres, amb la resta d'alcaldes i representants de les administracions ebrenques i es decidirà si les protestes continuen o quines altres accions cal emprendre per fer reaccionar el govern espanyol.

Els veïns tenen encara més pressa i van reclamar la gratuïtat "ja" de l'autopista AP-7 entre Ulldecona (Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Des de la Federació de Veïns de Tortosa, el seu president, Jordi Moreso, va recordar la feina que venen fent des de fa mesos per reclamar solucions a la mortalitat de la N-340 i va celebrar que "els polítics per fi s'hagin dignat ajudar-nos".