L'elecció de les activitats extraescolars per als més petits es plantegen en diferents moments, segons els nens. No hi ha una edat ni un moment predeterminat per apuntar els nens a activitats extraescolars. Si t'estàs plantejant apuntar al teu fill a activitats extraescolars t'estaran assaltant dubtes com quines seran les millor opcions i si el teu fill té l'edat adequada per iniciar-se en determinades activitats.

El tema de l'edat és un aspecte important a tenir en compte a l'hora de triar les millors activitats extraescolars per a cada nen. Cal tenir en compte que cada nen té un desenvolupament diferent i que cada activitat requereix unes aptituds diferents. Per això, cal aturar-se en cada cas concret tenint en compte una sèrie de particularitats.

Hi ha activitats extraescolars basades en l'activitat física que requereixen un desenvolupament concret del menor. Per exemple, les activitats esportives com el futbol o el bàsquet són recomanables a partir dels sis anys. No obstant això, altres com la natació poden practicar des dels tres mesos de vida del nen. La dansa és una altra activitat extraescolar que pot realitzar des d'edats primerenques com són els 4 o 5 anys.

Per a les activitats extraescolars relacionades amb les arts se sol aconsellar que l'edat recomanable d'iniciació a les mateixes és quan el nen arriba a Primària. És a dir, que a partir dels 6 anys el nen pot acudir a activitats extraescolars com són les classes de música o pintures.

A edats primerenques, l'elecció de les activitats extraescolars està en mans dels pares. No obstant això, és fonamental escoltar els nens per conèixer-los bé i saber quines activitats extraescolars poden ser les més gratificants per a cada menor.