La número vuit de la candidatura de la CUP per a les eleccions catalanes, Mireia Vehi, va assegurar ahir que la Unió Europea (UE) "és una amenaça per a les classes populars" i va apostat per trencar amb aquesta unió d'Estats i amb l'euro, així com deixar de pagar el deute públic.

"Si la solució passa per sortir de la Unió Europea, per construir l'Europa dels pobles i per ajuntar-nos amb els grecs, amb els italians i amb l'Europa del Sud, la CUP estarà d'acord", va dir Vehi.

La candidata independentista va fer aquestes declaracions en un acte electoral a Sant Boi de Llobregat i en què també va dir que "la Unió Europea i l'euro no estan garantint la vida de les classes populars".

"El deute, si el paguéssim, no l'acabarien de pagar ni els nostres néts", va assegurar la candidata de la formació independentista d'esquerra radical, que defensa una "Europa dels pobles" i va rebutjar "l'Europa del capital".

Segons Vehi, "Europa està imposant unes condicions econòmiques, polítiques i socials als pobles, sobretot als del sud, que són duríssimes per a les condicions de les poblacions populars", cosa que passa, segons la seva opinió, perquè "les polítiques neoliberals no permeten la vida". Segons Vidal, cal trencar amb Espanya, Europa i la troica.