Miguel Ángel MB, de 39 anys, detingut com el principal sospitós de la mort de la pelegrina americana Denise Pikka Thiem, de 41 anys, el cadàver de la qual va ser localitzat a la nit de divendres, passarà avui a disposició judicial, va informar el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó (TSJCL).

La titular del jutjat de primera Instància i instrucció número 2 d'Astorga (Lleó) va ordenar divendres la detenció de Miquel Àngel MB en el curs de la investigació que es porta a terme per la desaparició de Denise Pikka Thiem el passat mes d'abril, en considerar que hi havia proves suficients de la seva implicació en el cas.

El sospitós va ser localitzat i detingut divendres a la tarda a la localitat asturiana de Grandas de Salime i posteriorment va ser traslladat a una finca de la seva propietat, situada entre les localitats lleoneses de Santa Catalina de Somoza i Sant Martí de Agostedo.

Així mateix, avui està previst que arribin a l'Institut Anatòmic Forense de l'Hospital del Bierzo, a Ponferrada, les mostres d'ADN dels familiars de Denise Pikka Thiem per analitzar-les i verificar que es tracta de la pelegrina.

El proper dimecres es celebrarà un funeral a la catedral de Santiago de Compostel·la en la seva memòria.