L'exconseller català i candidat d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, està citat a declarar aquest divendres com a testimoni davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, en el marc de la investigació sobre el patrimoni de Jordi Pujol fill.

La seva declaració i la de l'exconseller Salvador Milà (ICV) les van demanar els empresaris imputats Gustavo Buesa i Josep Mayola i el jutge va considerar, en contra del criteri de la Fiscalia, que són "pertinents, necessàries i proporcionades" per a la investigació del cas. La seva compareixença es produirà enmig de la campanya per a les eleccions del 27-S, a les quals concorre com a cap de llista d'UDC, i fonts d'Unió van assenyalar a Efe que Espadaler anirà a declarar amb tota normalitat el dia fixat. Aquell dia està citat també, en qualitat d'imputat, l'empresari i exdirectiu del FC Barcelona Jaume Ferrer Graupera i com a testimoni el conseller delegat d'Enagas, Marcelino Oreja Argurua. El magistrat els ha emplaçat a tots dos per intentar dilucidar la legalitat de tres negocis d'empreses de la família d'empresaris Sumarroca, concretament EMTE i General Lab, amb Jordi Pujol fill entre els anys 2003 i 2009.

En el cas de Ferrer, el magistrat vol descobrir si les seves empreses Trade Management Consulting i Cientific Management van intervenir en "operacions de refacturació" relacionades amb Pujol Ferrusola, i si eren "operacions econòmiques reals".