La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, va criticar la decisió del govern espanyol d'interposar un recurs contra l'ampliació de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) i la va qualificar "d'una demostració més de recentralització i d'asfíxia als ciutadans i als sectors productius".

En una improvisada roda de premsa després de conèixer la decisió del Tribunal Constitucional, Munté va confirmar que la Generalitat recorrerà la decisió i va garantir que, malgrat els obstacles, el procés d'ampliació "no es bloqueja". A l'octubre s'haurien d'obrir els concursos públics de contractació, tot i que la vicepresidenta va reconèixer que no es podrà complir el calendari previst.

El Govern té 15 dies per recórrer la suspensió cautelar dictada pel TC. En el cas que les al·legacions de la Generalitat no convencin l'Alt Tribunal, la suspensió de l'article 4 de la reforma de la Llei de l'Agència Tributària impedirà tirar endavant els concursos d'ampliació de personal previstos per al proper mes d'octubre.

"El procés no es bloqueja. Es posen traves per impedir aquest calendari, que volíem que fos el més ràpid possible", va explicar. "El procés tirarà endavant amb aquestes dificultats afegides a les quals ja estem acostumats", va afegir.

El govern espanyol va anunciar que recorreria l'ampliació de l'ATC en el consell de ministres del passat 31 de juliol. No ha estat, però, fins aquest dilluns que el Tribunal Constitucional ha decidit tirar endavant la protocol·lària suspensió cautelar de la llei.

La Generalitat veu aquest cas molt similar a d'altres decisions que han afectat "l'autonomia" catalana, com "la suspensió del decret de pobresa energètica i la de la taxa de dipòsits bancaris". A més, Munté va destacar que totes aquestes decisions de l'executiu estatal -i del TC- confirmen "l'asfíxia" a la qual l'Estat sotmet els ciutadans de Catalunya i el seu sector productiu.