El President de la Generalitat i candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, va equiparar ahir el discurs del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, al qual va acusar de buscar la "divisió de la societat catalana", amb el de l'expresident del govern José María Aznar (PP) i la "ultradreta". En al·lusió al discurs de Pablo Iglesias a Rubí, en què va apel·lar als catalans de pares i avis andalusos o extremenys que no s'avergonyeixin d'això i a mobilitzar-se perquè no els silenciïn, Mas va afirmar, sense esmentar Iglesias: "quan escolto aquest discurs, si no li veiés la cara i només escoltés la veu, podria ser el discurs d'Aznar, de la ultradreta; el to és el mateix, l'argument és el mateix".

Mas va incidir que el 27-S qui no treballi perquè a Catalunya surti el "sí" -a la independència- "lluita perquè surti el projecte d'Aznar i del PP, en el fons serà així de cru", va assegurar. Mas també va lamentar que hi hagi dirigents "moderns" que semblen "molt diferents" però que diuen que els catalans han d'"ensenyar les dents" per no quedar com a "ciutadans de segona".

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va respondre les paraules de Mas qualificant-lo d'"irresponsable: al meu oncle avi el va matar la ultradreta", i el seu pare "va ser empresonat per lluitar contra el franquisme". El candidat de Sí que es Pot, Lluís Rabell, no va trigar a donar-ne una de nova a Artur Mas, i li va recordar que "els del Majestic són ells". "Nosaltres no vam investir president Aznar, ni vam votar la reforma laboral ni l'amnistia fiscal, va ser Convergència", va recordar Rabell que va apostar per "l'agermanament de la gent senzilla" i va destacar que "el nostre combat és un combat que uneix i no divideix".

Disculpes

Pel que fa a la polèmica respecte a l'apel·lació al vot dels catalans amb avis o pares procedents d'altres regions que va fer Pablo Iglesias, que ahir va demanar disculpes als que s'han sentit ofesos, Rabell va opinar que "s'ha tret de context perquè al que es referia Pablo, amb la metàfora que ensenyessin les dents, era que votessin".