Almenys set alpinistes han mort a causa d'una allau registrada al massís d'Ecrins, als Alps francesos, segons ha anunciat la delegació del Govern gal en el departament d'Hautes-Alpes.

Les víctimes són aparentment de nacionalitat no francesa, ha dit el coronel de l'Escamot de la Gendarmeria d'Alta Muntanya Christian flagella, que ha indicat que un vuitè muntanyenc està ferit lleu, amb un "traumatisme al fèmur", i ha precisat que es tracta encara d'un balanç provisional.

El despreniment de neu ha tingut lloc cap a les 12.00 hora local (10.00 GMT) al pic Dôme de Neige des Écrins, de 4.015 metres d'altitud, en una jornada en què no hi havia "alertes particulars" dels serveis de meteorologia.

El sinistre s'ha registrat a uns 3.900 metres, al costat de la localitat de Pelvoux, en un cim freqüentat per alpinistes no experts atès que l' ascensió no és particularment complicada.

El Gran grup de Gendarmeria d'Alta Muntanya de Briançon està a càrrec de les tasques de recerca i rescat dels muntanyencs, que havien partit en tres expedicions diferents.

Es tracta d'una de les allaus més mortíferes de l'any a França, després que el gener passat sis persones de nacionalitat francesa perdessin la vida a la vall del Queyras, també als Alps.

A més, tres alpinistes, dos austríacs i un italià, van morir l'abril passat a causa d'un altre despreniment de neu al massís d'Ecrins.