Després que la Junta Electoral Central ha fet pública una resolució en la qual notifica als municipis la prohibició de col·locar estelades i símbols independentistes en edificis públics i locals electorals atesa la proximitat del 27-S, els governs nacionalistes analitzen com donar-hi resposta. L'Ajuntament de Manresa, governat per CiU amb suport extern d'ERC, ha explicat que no pensa retirar, de moment, l'estelada que llueix al balcó.

Ahir a la tarda, l'Ajuntament no havia rebut encara la resolució de la junta electoral, i serà quan arribi per via oficial quan decidirà què fer.

L'equip de govern, però, va avançar la intenció de mantenir en vigor tant temps com pugui l'acord de ple pel qual es va decidir penjar l'estelada al balcó. D'altra banda, cal recordar que abans de les eleccions municipals del mes de maig ja es va donar una situació similar i l'Ajuntament va acabar retirant l'estelada in extremis abans que agents dels Mossos d'Esquadra la traguessin.

D'altra banda, l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, de la CUP, va valorar ahir la repetició de la decisió de la Junta Electoral com la constatació que "es segueix fent més cas a un grup d'ultres" que no pas a la majoria ciutadana.

La decisió va agafar de sorpresa l'alcalde navassenc, que va explicar que no podia assegurar que el consistori actuaria de la mateixa manera que en les eleccions municipals perquè calia consensuar una posició. Per a Casals, aquesta "és una prohibició més" d'una estratègia estatal en la línia de "restringir les llibertats". "Hi ha partits que volen guanyar les eleccions per la força de les armes en lloc dels vots", va etzibar.

Navàs va ser un dels municipis que van mantenir l'estelada penjada a l'ajuntament fins al dia previ a les eleccions municipals del maig, quan els mossos van personar-s'hi per retirar-la. La Junta Electoral recorda que durant el període electoral "els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política".