Regió 7

L´Ajuntament de Manresa no retira, de moment, l´estelada

Els governs nacionalistes es preparen per fer front a la nova prohibició dels símbols independentistes en edificis públics i locals electorals

16.09.2015 | 11:12

Després que la Junta Electoral Central ha fet pública una resolució en la qual notifica als municipis la prohibició de col·locar estelades i símbols independentistes en edificis públics i locals electorals atesa la proximitat del 27-S, els governs nacionalistes analitzen com donar-hi resposta. L'Ajuntament de Manresa, governat per CiU amb suport extern d'ERC, ha explicat que no pensa retirar, de moment, l'estelada que llueix al balcó.

Ahir a la tarda, l'Ajuntament no havia rebut encara la resolució de la junta electoral, i serà quan arribi per via oficial quan decidirà què fer.
L'equip de govern, però, va avançar la intenció de mantenir en vigor tant temps com pugui l'acord de ple pel qual es va decidir penjar l'estelada al balcó. D'altra banda, cal recordar que abans de les eleccions municipals del mes de maig ja es va donar una situació similar i l'Ajuntament va acabar retirant l'estelada in extremis abans que agents dels Mossos d'Esquadra la traguessin.

D'altra banda, l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, de la CUP, va valorar ahir la repetició de la decisió de la Junta Electoral com la constatació que "es segueix fent més cas a un grup d'ultres" que no pas a la majoria ciutadana.

La decisió va agafar de sorpresa l'alcalde navassenc, que va explicar que no podia assegurar que el consistori actuaria de la mateixa manera que en les eleccions municipals perquè calia consensuar una posició. Per a Casals, aquesta "és una prohibició més" d'una estratègia estatal en la línia de "restringir les llibertats". "Hi ha partits que volen guanyar les eleccions per la força de les armes en lloc dels vots", va etzibar.
Navàs va ser un dels municipis que van mantenir l'estelada penjada a l'ajuntament fins al dia previ a les eleccions municipals del maig, quan els mossos van personar-s'hi per retirar-la. La Junta Electoral recorda que durant el període electoral "els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema