Òmniun Cultural del Berguedà ha dut a terme una campanya en què quinze persones de diferents sectors de la comarca apareixen en uns cartells donant suport al procés cap a la independència abans de les eleccions del 27-S. En total s'han fet uns 400 cartells, la majoria dels quals s'han penjat a parets de carrers i també en comerços de Berga però també de poblacions com Avià, Bagà o la Pobla de Lillet.

Fonts d'Òmnium Cultural del Berguedà han explicat que la iniciativa du per nom "Microlíders" i s'emmarca en la campanya a nivell nacional "Ara és l'hora". Cada associació local o comarcal de l'entitat pot decidir si la fa o no. En el seu cas han aconseguit el suport de personatges del món de l'esport com Dani Tristany, els músics Jordi Barnola i Ignasi Ballús i també de persones sense càrrecs com la religiosa vedruna Bernarda Homs o la representant de la gent gran Ramona Bruch, la mestra Georgina Casals així com també l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), el cap de files de CiU, Antoni Biarnés, i la d'ERC, Ermínia Altarriba, entre d'altres.

Fonts d'Òmnium Cultural han explicat que aquesta iniciativa està tenint un bon ressò i acollida tant pels protagonistes com pels ciutadans, a qui crida l'atenció veure una persona coneguda protagonitzant la campanya.