El president de Societat Civil Catalana, el santpedorenc Josep Ramon Bosch, va assegurar ahir a través d'un comunicat firmat com a president de SCC que la denúncia de Drets contra ell "té com a objectiu el desprestigi personal i col·lectiu de la meva persona i l'entitat que m'honora presidir".

En declaracions ahir a aquest diari, Josep Ramon Bosch va voler recordar que Drets "es dedica ja fa temps a posar denúncies. També n'ha posat una a Felipe González". Bosch va afegir que "hi ha gent que mira els comptes de Facebook quan el que hauria de mirar són comptes a Andorra". Bosch, que no va voler fer cap més valoració més enllà del comunicat remès per Societat Civil Catalana, va assegurar que "ara tot està en mans dels advocats".

Tal com explicava ahir aquest diari, Drets ha denunciat Bosch per ser suposat propietari d'un perfil a Facebook a través del qual s'insultava i amenaçava independentistes catalans. En el mateix comunicat, Bosch afirma que "és absolutament fals que jo sigui el titular del perfil de Facebook que se m'atribueix". El president de SCC afegeix que "l'associació i les persones que han interposat suposadament una querella contra mi no tenen credibilitat". Finalment, Bosch assegura que "defensaré el meu honor davant la justícia i estudiaré amb els meus advocats totes les accions oportunes que pugui exercir des d'aquest mateix moment".

Després de fer-se públic el comunicat de Societat Civil Catalana, Drets va emetre un nou comunicat en el qual afirmava que "ens reiterem en l'absoluta convicció que Josep Ramon Bosch és l'autor de les amenaces i injúries denunciades". Segons els membres de Drets, "s'ha acreditat suficientment la informació dels fets denunciats i l'autoria de la pàgina".

El perfil, sota la identitat de Fèlix de Sant Serni de Tavèrnoles, va ser eliminat el mateix dimecres poc després que transcendís la querella de Drets.

En el comunicat, Drets afegeix que la primera reacció de Bosch en un acte a l'espai Rubiralta de Manresa "va ser no negar els fets i demanar disculpes si havia ofès algú". Tot i això, tal com recollia ahir aquest diari, el mateix Bosch va negar ser al darrere d'aquest perfil de Facebook. Tot i haver estat eliminat, Drets afirma que "disposem d'una acta de navegació certificada que preserva la integritat de la prova".

També demanen a Bosch que "si està segur de la seva innocència, faciliti la prova pericial de la IP del seu ordinador perquè els Mossos d'Esquadra puguin identificar l'autoria dels missatges amenaçadors i injuriosos".

Finalment, el col·lectiu d'advocats explica que "sobre la base d'això, ja hem demanat als eurodiputats catalans que facin les gestions oportunes perquè el Parlament Europeu retiri el premi Ciutadà Europeu 2014 a Societat Civil Catalana".

D'altra banda, ahir, el diari digital mon.cat publicava un article en el qual s'assegurava que Bosch també és l'autor de vídeos de caire feixista i que després de la denúncia de dimecres també han estat eliminats de la xarxa. Els vídeos s'haurien penjat al perfil de Josep Codina -aquest és el segon cog-nom de Bosch- i la veu en off que s'hi pot sentir seria la del president de SCC.

Segons mon.cat al canal hi havia set vídeos. Un és una entrevista de 13TV a Bosch, mentre que dels altres sis vídeos, dos feien apologia del franquisme amb un homenatge als soldats que van lluitar amb el Terç de Nostra Senyora de Montserrat, sota les ordres de l'exèrcit franquista, i en els altres vídeos es faria apologia del franquisme i el nazisme.