La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, està decidida a aplicar les mesures contra la pobresa energètica que l'Estat va recórrer al Tribunal Constitucional en el cas de Catalunya. Per fer-ho, Cifuentes pretén exigir a les companyies energètiques que mantinguin la llum i el gas en els mesos d'hivern a les famílies més vulnerables, tal com preveia la normativa catalana impugnada pel govern espanyol.

L'Estat, però, tampoc no permet les administracions autonòmiques negociar per la seva banda amb les empreses subministradores, i així ho feia constar en el seu recurs al Constitucional contra el decret de Pobresa Energètica del Govern.

Cifuentes es reunirà la setmana entrant amb representants d'Unión Fenosa i Iberdrola per exigir-los que mantinguin el subministrament de llum i de gas a l'hivern a les famílies amb pocs recursos econòmics que no puguin fer front a les factures. Cifuentes s'apropia així de la normativa aprovada pel govern català que preveia impedir el tall del subministrament d'aquests serveis als més vulnerables i que el govern espanyol va recórrer al Tribunal Constitucional.