L'exconseller i candidat d'UDC, Ramon Espadaler, declararà avui com a testimoni per videoconferència davant el jutge que investiga el patrimoni de Jordi Pujol Ferrusola. Espadaler, que com a cap de llista d'UDC es troba immers en la campanya per a les eleccions del 27-S, va al·legar problemes d'agenda per acudir a la citació del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata. Davant d'aquesta al·legació, i atès que es tracta d'un testimoni, De la Mata va accedir a prendre-li declaració a través de videoconferència, que se celebrarà avui a les onze del matí als jutjats de Barcelona, segons les fonts.

Tampoc no anirà avui a declarar, en aquest cas com a imputat, l'empresari i exdirectiu del FC Barcelona Jaume Ferrer Graupera, que va comunicar que és fora d'Espanya i que fins a la setmana que ve no serà a Madrid, de manera que el jutge el va tornar a citar per al 23 de setembre.

De la Mata va citar com a testimonis Espadaler i Salvador Milà, tots dos exconsellers de Medi Ambient, en contra del criteri de la Fiscalia i a petició dels empresaris imputats en la causa Josep Payola i Gustavo Buesa, que van participar en diversos negocis amb el fill gran dels Pujol. Buesa va explicar davant del jutge que un dels seus negocis amb el primogènit de Pujol a l'empresa Tivissa va consistir a "convertir un abocador de residus incontrolat en un altre de controlat" i, en el qual Pujol Ferrussola va invertir 700.000 euros i va guanyar en poc temps 4,3 milions d'euros.