El president del grup de Ciutadans (C'a) al Parlament andalús, Juan Marín, va assegurar ahir que la regidora del seu partit a Castilleja de la Costa (Sevilla) "ha d'abandonar el seu escó".

L'edil de C's Carmen López, que s'ha traslladat a viure a Chicago, va presentar un escrit al consistori en què demana que se li enviïn "amb el temps suficient" els bitllets d'avió per poder anar als plens i exercir la seva tasca, ja que ella no pot pagar-los. Marín es va remetre a un comunicat emès per C's, que "ho ha dit molt clar: no compartim posicionaments d'aquest tipus".

Marín va remarcar que s'ha obert expedient disciplinari a l'edil i "se li demanarà que abandoni el partit i cedeixi la seva acta al regidor següent". Marín va reconèixer que no ha parlat amb López perquè a Ciutadans "hi ha un sistema d'organització en què cadascú s'ha d'ocupar de la seva". En el comunicat, C's assegurava que no autoritza la situació "en cap concepte" i va recordar que López va signar una carta de compromís ètic "en base a uns principis i valors ètics" establerts pel partit.