Regió 7

Els rivals de Trump fan front comú contra el seu programa en immigració

18.09.2015 | 00:00

Els rivals de Donald Trump en la nominació republicana van aprofitar el segon debat de les primàries per criticar les seves propostes migratòries per irrealitzables, però sense detallar vies de regularització.
En el debat, Trump va tornar a reiterar que els 11 milions d'indocumentats que hi ha al país hauran abandonar-lo en un èxode sense precedents, determinar després qui compleix les condicions per tornar i fer un mur a la frontera amb Mèxic. "Tenim un país de lleis i han de marxar. Tornaran si poden tornar", va dir Trump, que va demanar que s'acabi el dret a la ciutadania per naixement.
L'exgovernador de Florida Jeb Bush va dir que el pla de deportació massiva de Trump és irrealitzable, molt car, trencaria famílies i comunitats senceres i no respon als valors que representen els EUA.
Bush va dir que ell defensa l'estratègia de l'expresident Ronald Reagan, que el 1986 va aprovar una regularització a nivell general, davant d'un pla de Trump, en què "tot és dolent". L'exgovernador de Florida va dir que els comentaris sobre la seva dona, la mexicana Columba Bush, a qui el magnat va atribuir la seva postura tova enfront de la immigració il·legal, van anar "massa lluny", i va demanar que es disculpés. "És americana per elecció i estima el país, i, com jo, defensa una major seguretat fronterera, però també considera que s'han d'abraçar els valors que fa únic el país", va afirmar. Ben Carson va ser un dels pocs que va delinear les seves propostes de regularització d'indocumentats i va assegurar que dóna suport a un procés en el qual els immigrants sense papers es registrin com a treballadors hostes "primerament en el sector agrícola" en mig any si no tenen antecedents i paguen impostos. Ted Cruz, d'orígens cubans, va assegurar que liderarà la batalla al Senat contra el pla bipartidista per regularitzar 11 milions d'indocumentats.
Un dels que va donar suport al pla, el cubà-nord-americà Marc Rubio, va apel·lar al seu origen immigrant i va assegurar que els grans problemes del sistema migratori són que continuen arribant persones il·legalment i que els immigrant legals són per família.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema