El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès la declaració com a testimoni de la directora d'institut que va denunciar pressions en la consulta del 9-N, tal com demanaven els advocats del president de la Generalitat Artur Mas, a l'espera que es pronunciïn la resta de parts.

En una providència, l'alt tribunal català acorda posposar la declaració prevista per a dilluns que ve dia 21 de la directora d'institut Dolores Agenjo, una compareixença que els advocats de Mas van considerar electoralista perquè la dona concorre als comicis del 27-S com a número 23 de la llista de Ciutadans (C's).

La sala no entra a valorar si l'esmentada declaració podria interferir o no en la contesa electoral i es limita a donar trasllat a la Fiscalia i resta d'acusacions perquè es pronunciïn sobre la petició plantejada per Artur Mas, com és preceptiu, abans de prendre una resolució al respecte.

A l'espera del pronunciament de les parts, el TSJC suspèn la testifical de dilluns que ve, que a la pràctica és probable que acabi ajornant-se fins després del 27-S, tenint en compte que resta poc més d'una setmana per a les eleccions. La testimoni, directora de l'IES Pedraforca de L'Hospitalet de Llobregat, va ser citada a declarar per primer cop el 30 de juliol, però la seva compareixença es va posposar a petició de la defensa, que reclamava més temps per estudiar uns correus electrònics d'interès per a la declaració.

El dia de la seva testifical suspesa, Agenjo va denunciar davant els periodistes que es va sentir pressionada per la Generalitat per cedir les claus de l'institut que dirigeix de manera que pogués acollir les urnes de la consulta alternativa del 9-N.

En el seu escrit, els advocats de Mas, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i l'exvicepresidenta Joana Ortega sol·licitaven que se suspengués no només la compareixença de la directora d'institut, sinó també totes les noves testificals proposades per la Fiscalia -la majoria a càrrecs de la Generalitat- fins que ells mateixos no declarin com a imputats.