Una nena de cinc anys va morir en el naufragi d'una embarcació amb migrants i refugiats davant les costes de l'illa grega de Lesbos, a l'Egeu oriental. La guàrdia costanera va poder rescatar de l'aigua 13 persones.

Un soldat que es trobava en el seu lloc d'observació a la costa va donar l'alarma quan va observar que una embarcació es trobava en dificultats. Una llanxa de la guàrdia costanera va acudir immediatament al lloc del succés, on va recuperar el cos sense vida de la petita i va rescatar 13 persones, una d'elles amb símptomes d'hipotèrmia, que va ser traslladada immediatament a un hospital de l'illa. En l'embarcació naufragada hi havia 26 persones.

El succés es va produir a la costa oriental de Lesbos, a uns cinc quilòmetres al nord de la capital, Mitilene. Per la seva proximitat a la costa turca, Lesbos és una de les illes gregues més afectades per l'onada de refugiats, i diàriament arriben més de mil persones a alguna de les seves platges.

En un altre ordre de coses, la policia alemanya investiga els nous casos d'atacs i assetjament de la ultradreta contra albergs de refugiats registrats en diferents punts de l'est i del sud d'Alemanya, mentre segueixen arribant milers de peticionaris d'asil.

Un centre de Riedlingen, a l'estat del sud de Baden-Württemberg, va aparèixer amb pintades de creus gammades i consignes neonazis estampades en les seves parets exteriors.

Així mateix, van ser incendiats dos contenidors d'escombraries al costat del local, on estan acollits 47 refugiats sirians. Les flames van ser sufocades sense grans dificultats, mentre que ahir al matí es va procedir a tapar les pintades de signe neonazi.

A Bischofswerda, en l'estat federat de Saxònia (est), es van reproduir durant la nit de divendres les situacions d'assetjament i insults per part d'un centenar d'ultradretans contra autobusos de refugiats, tal com havia ocorregut ja el dia anterior. La policia local va haver d'oferir protecció a un dels vehicles que traslladava els peticionaris d'asil a l'alberg assignat, mentre el grup de neonazis els insultava i llançava ampolles.