La secció desena de l'Audiència d'Alacant ha imposat penes de dos anys de presó a una funcionària d'Hisenda i un assessor fiscal per un delicte de descobriment i revelació de secrets, cosa que constitueix la primera condemna a la vintena de branques de l'anomenat cas Brugal.

El cas va sorgir fa una dècada a partir d'unes suposades irregularitats en la concessió de la recollida d'escombraries d'Oriola, però la investigació, amb multitud d'escoltes telefòniques, va donar peu a gairebé una vintena de peces separades, com la sentenciada ara. La sentència avala a més per primer cop la legalitat de diverses punxades telefòniques de la Policia Nacional en el marc d'aquest sumari, legalitat que la majoria de defenses qüestiona.

El tribunal ha declarat provat que una funcionària de l'Agència Tributària va facilitar el juliol del 2007 a l'altre acusat dades fiscals reservades "que no estava autoritzat a conèixer" sobre l'empresari Àngel Fenoll. En concret, va comunicar a l'assessor informació relacionada amb "ingressos a efectes de la declaració d'IRPF", participació en mercantils i operacions de l'industrial i la seva dona.