Regió 7

La Seguretat Social expedienta el PP pel contracte de Luis Bárcenas

Els populars neguen que la formació política hagi defraudat i diuen que van actuar de "bona fe"

22.09.2015 | 00:00
L´extresorer popular Luis Bárcenas
L´extresorer popular Luis Bárcenas

La Tresoreria de la Seguretat Social, dependent de l'Agència Tributària, ha obert una acta d'infracció al PP en relació amb les cotitzacions a la Seguretat Social que aquest partit va dur a terme pel seu extresorer Luis Bárcenas entre els anys 2010 i 2013.
Segons fonts de la defensa de Bárcenas, la Tresoreria de la Seguretat Social ha notificat únicament a l'extresorer l'obertura d'aquest expedient, sense oferir més detalls, de manera que els seus advocats presentaran en els pròxim dies les corresponents al·legacions i demanaran que se'ls doni trasllat de l'expedient per conèixer-ne l'abast i la possible sanció que pogués implicar el PP.
L'obertura d'aquesta acta d'infracció s'ha portat a terme en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), que en una sentència del 4 de maig passat, quan es va confirmar que l'acomiadament de Bárcenas del PP no va ser improcedent, va apuntar a un possible frau en relació amb les cotitzacions a la Seguretat Social que aquest partit va fer per al seu extresorer entre els anys 2010 i 2013.
L'alt tribunal madrileny va considerar acreditada l'existència d'una "simulació" en la relació laboral entre el partit polític i Bárcenas entre el 16 d'abril del 2010 -data en què segons el PP hauria cessat en el seu lloc de treball a la formació política- fins al 31 de gener del 2013, quan va causar baixa en la Seguretat Social.
Segons assegura el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, co m que es va simular per totes dues parts una relació laboral, s'haurien efectuat cotitzacions que "no procedien legalment" i que "poden tenir incidència en futures prestacions de Seguretat Social", de manera que va acordar posar aquest assumpte en coneixement de les instàncies competents, que ara s'ha traduït en l'obertura d'aquesta acta d'infracció als Populars.
D'altra banda, Bárcenas va presentar recurs a la negativa del Jutjat del Social número 31 de Madrid al fet que el partit l'hagi de readmetre o indemnitzar amb 900.000 euros, al·legant que la seva petició no és extemporània per la seva situació d'excedència després d'haver estat considerada fraudulenta la seva contractació entre el 2010 i el 2013.

La reacció del PP
El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va assegurar ahir que el seu partit no ha comès cap frau a la Seguretat Social, però va precisar que "si s'ha fet alguna cosa malament", es prendran les mesures oportunes per posar-hi remei.
Casado va respondre així després de ser preguntat en roda de premsa per l'expedient d'infracció obert per la Tresoreria de la Seguretat Social al PP en relació amb les cotitzacions a la Seguretat Social que aquest partit va dur a terme per al seu extresorer Luis Bárcenas entre els anys 2010 i 2013 .
Va respondre que el Partit Popular va cotitzar "equivocadament", encara que "de bona fe", perquè "van pensar que era el correcte", i va insistir que no va defraudar la Seguretat Social.
"El Partit Popular és una partit honest", va remarcar Casado, que va assenyalar que "si algú ha fet alguna cosa malament, ho està pagant", després de la qual cosa no ha volgut donar més importància a l'assumpte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema