La presidenta de l'ultradretà Front Nacional (FN), Marine Le Pen, s'asseurà a la banqueta dels acusats el proper octubre per respondre per unes declaracions en què va comparar el prec dels musulmans al carrer a París amb l'ocupació de França pels nazis a la Segona Guerra Mundial. El Tribunal Correccional de Lió jutjarà el proper 20 d'octubre Le Pen.

La presidenta del FN està acusada d'incitació a l'odi racial per unes paraules al desembre de 2010, quan es disputava la presidència del partit per succeir el seu pare, Jean-Marie Le Pen. En un discurs a Lió, va establir un paral·lelisme entre l'"ocupació" dels nazis i el fet que en algunes ciutats franceses els musulmans preguin els divendres al carrer, el que en alguns casos suposa la interrupció de la circulació.

"És una ocupació del territori, de barris en els quals s'aplica la llei religiosa, és una ocupació. És veritat que no hi ha blindats, ni soldats, però és una ocupació de tota manera sobre els habitants", va assenyalar la també eurodiputada francesa.

Al juliol de 2013, el Parlament europeu (PE) li havia aixecat la seva immunitat parlamentària a petició de la Fiscalia de Lió, durant la instrucció de la demanda presentada contra ella pel Moviment contra el Racisme i per l'Amistat entre els Pobles. El Parlament Europeu va considerar que aquestes polèmiques declaracions no estaven en relació amb la seva activitat com a eurodiputada.

La presidenta del Front Nacional va assenyalar que estarà present a l'audiència en la qual serà jutjada, a un mes i mig de les eleccions regionals del desembre, en les quals és candidata a la presidència de Nord Pas de Calais Picardia, i favorita almenys per a la primera volta.