Podem va votar ahir una iniciativa del PP al Parlament balear sobre el nomenament d'alts càrrecs de l'executiu balear en contra dels seus socis del pacte de govern, del PSOE i dels econacionalistes de MÉS, situació que es produeix per primer cop en la Cambra legislativa en aquesta nova legislatura.

El principal punt de l'ordre del dia del ple d'ahir era una moció de nou punts del PP contra la política de nomenaments d'alts càrrecs del Govern liderat pel PSOE, alguns punts de la quals van ser aprovats, un d'ells amb el vot favorable dels populars al costat de Podem i Ciutadans. Amb la suma d'aquests vots al Parlament demana oficialment al Govern que cessi al director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster, marit de la consellera de Salut, Patricia Gómez, i l'assessor de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria Pau Thomàs, fill del vicepresident de la Cambra, el socialista Vicenç Thomàs.

A més, a proposta de Podem es va aprovar que el Parlament insti el Govern a que s'abstingui de nomenar alts càrrecs o personal eventual que tingui amb els seus superiors jeràrquics qualsevol relació de parentiu fins a quart grau.