La Guàrdia Urbana de Barcelona ha alliberat dues nenes d'onze i tretze anys i un noi de quinze que eren oferts per tres suposats proxenetes, un dels quals ha estat detingut, a turistes a la capital catalana per exercir la prostitució.

Segons la policia local barcelonina, els fets van passar dimarts, quan una patrulla que feia tasques de prevenció a Ciutat Vella va ser alertada per la treballadora d'un local d'oci, que els va advertir que havia observat tres homes abordant turistes masculins per oferir-los els serveis sexuals dels tres menors.

La testimoni va facilitar la matrícula del vehicle en què anaven els suposats proxenetes amb els menors, així com la seva descripció i la dels nois. Els agents van trobar llavors les dues menors soles a la platja i el noi, acompanyat d'un adult, que suposadament era client. Posteriorment, una altra patrulla va localitzar el vehicle aparcat al Port Olímpic, amb un dels suposats proxenetes al seient de copilot. L'home, I.H., de 31 anys i veí de Barcelona, va ser detingut, acusat d'un delicte de proxenetisme de menors.