El papa Francesc, que ahir es va reunir a la ciutat nord-americana de Filadèlfia amb víctimes d'abusos sexuals comesos per membres de l'Església, va dir que resulta "inquietant" saber que alguns dels autors de crims eren bisbes.

"En alguns casos, la confiança va ser traïda per membres de la seva pròpia família, en altres casos per membres de l'Església, sacerdots que tenen una responsabilitat sagrada per la cura de les ànimes", va dir Jorge Mario Bergoglio, segons va revelar el Vaticà en un comunicat.

"En totes les circumstàncies, la traïció va ser una terrible violació de la dignitat humana", va dir el pontífex, que va afegir: "lamento profundament les vegades que vostès o les seves famílies van denunciar abusos però no van ser escoltats o creguts. Lamento profundament que alguns bisbes no complissin la seva responsabilitat de protegir els menors. És molt inquietant saber que en alguns casos fins i tot els bisbes eren ells mateixos els abusadors".

Segons va anunciar el pontífex, tots els responsables d'aquests crims "retran comptes".

"Els crims, els pecats dels abusos sexuals a menors, no poden ser mantinguts en secret durant més temps", va dir el Papa al començament de la trobada que va mantenir en aquesta ciutat nord-americana amb bisbes. "Acabo de reunir-me amb un grup de persones que van rebre abusos quan eren infants i que són ajudades i acompanyades aquí a Filadèlfia amb un especial afecte per l'arquebisbe monsenyor Chaput, i ens ha semblat que els ho havia de comunicar", va anunciar el Papa.