El santpedorenc Josep Ramon Bosch ha deixat la presidència de Societat Civil Catalana. Segons un comunicat de l'entitat antisobiranista, Bosch deixa el càrrec "per raons d'índole personal i professional". Rafael Arenas és el seu substitut.

La junta directiva de l'entitat es va reunir ahir per tal d'analitzar el nou escenari polític a Catalunya, que "exigeix l'elaboració d'un pla estratègic", segons va informar en un comunicat.

La renúncia de Bosch arriba després de dos anys d'"intensa dedicació". A més, també deixen el seu càrrec el fins ara vicepresident segon de l'entitat, José Rosiñol, i la vicepresidenta tercera, Susana Beltrán, que ha concorregut en la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya.

"Aquesta decisió ja havia estat anunciada mesos enrere i deixada en suspens fins avui per raons polítiques generals lligades a les eleccions del 27-S", va explicar la junta directiva, que reconeix l'"enorme esforç" dels que ara cedeixen el pas.

Rafael Arenas va ser nomenat president de Societat Civil Catalana per unanimitat, mentre que les vicepresidències segona i tercera han estat suprimides. Juan Mellen s'encarregarà de l'àrea Internacional i Mercè Vilarrubias, catedràtica de llengua anglesa, s'incorpora en qualitat de vocal, mentre que Joaquim Coll es manté com a vicepresident de l'entitat.