Un terratrèmol de tres graus a l'escala de Richter es va deixar sentir ahir al migdia davant de la costa de l'Alt Empordà, entre Port de la Selva i Llançà, segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. El sisme es va percebre almenys a les poblacions de Roses, Palau-Saverdera, Port de la Selva i Colera, tot i que no va causar danys ni materials ni personals a la zona.

Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 va rebre 14 trucades alertant del terratrèmol, que va tenir l'epicentre al mar a les 14.12 h. L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, va explicar que el terratrèmol s'havia percebut clarament al municipi però que no té constància de danys.

En un primer instant, el terratrèmol al Port de la Selva va generar moments d'incertesa i va fer sortir la gent al carrer.

Veïns i turistes de la zona coincidien a explicar que es van sentir "dos espetecs molt forts" i que els qui eren a casa van veure com tremolaven les parets. A partir d'aquí, i fins que pocs minuts després es va saber que era un terratrèmol, les versions i especulacions sobre què podia haver passat anaven de boca en boca.