El creixement de la CUP, que ha passat de 3 a 10 diputats, ha deixat molt satisfets els seus dirigents i representants, però, els resultats, a més a més, els han fet imprescindibles per fer un pacte per la independència. Són necessaris i volen que això es noti en l´acció de govern, del Parlament i en un fet més simbòlic: que Mas no sigui el president. A Regió7 hem parlat amb la sallentina Anna Gabriel, número 2 de la CUP, i aquí teniu un resum del que ens ha dit.

Sobre les eleccions:

«Nosaltres hem estat clars en el missatge, la gent quan votava la CUP sabia què votava, i entenem que el resultat dibuixa un espai independentista molt potent, que no havia existit fins ara al Parlament de Catalunya.»

«Estem contents, igualment, no només perquè hi ha una majoria independentista, sinó perquè hi ha una majoria molt àmplia que sembla que està disposada a trencar l´status quo.»

Sobre el trencament amb Espanya:

«Si comptem els vots que estrictament han respost la crida plebiscitària, són uns resultats espectaculars. Si a més a més hi afegim els que volen un procés constituent com Catalunya Sí que es Pot, hi ha una majoria molt més àmplia.»

«Nosaltres defensàvem que si aconseguíem una majoria de vots demanàvem una declaració unilateral d´independència. Això, amb el percentatge que hem tingut, fa que no la posem com a primer element sobre la taula.»

«Nosaltres volem que l´adéu a l´Estat espanyol sigui un camí irreversible.»

Sobre el futur president de Catalunya:

«La CUP ja ha dit que si d´ella depèn Mas no és l´opció per presidir el govern. L´operació Mas ha quedat per sota de les expectatives que tenien.»

«No se´ns pot exigir, a més a més, que nosaltres no puguem posar sobre la taula les nostres consideracions.»