Almenys set persones van morir, 51 van resultar ferides i dues estan desaparegudes en produir-se ahir 17 explosions, pel que sembla provocades, que van afectar edificis públics a la regió meridional xinesa de Guangxi, uns successos en què la policia local descarta l'atac terrorista.

Les explosions es van iniciar a les 15.50, hora local, a Liucheng i en altres zones dels voltants com la ciutat de Liuzhou, i van afectar la seu del govern local, un hospital, una estació d'autobusos, diverses zones comercials i una presó, segons la televisió estatal CCTV. Malgrat l'alt nombre d'explosions en llocs estratègics i a la sensible data -ahir la Xina celebrava el seu Dia Nacional, l'aniversari de la fundació del règim comunista-, la Policia Local va insistir que descarta que grups armats estiguin darrere dels atacs i apunta per ara a un únic sospitós. Aquest presumpte autor, un veí de Liucheng de cognom Wei i de 33 anys, ja va ser detingut, segons va assenyalar l'agència oficial Xinhua.

Equips de bombers, policies, treballadors sanitaris i altres efectius es van desplaçar a les zones afectades per fer-hi tasques de rescat i atendre els ferits.