La diputada catalana i secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, serà la número 2 de la llista socialista per Madrid a les eleccions generals. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va anunciar ahir la designació de Batet en una xerrada informal amb periodistes en un bar de les naus de l'Escorxador de Madrid.

Un acte en el qual també va presentar Zaida Cantera, l'excomandant de l'Exèrcit de Terra que va denunciar assetjament sexual d'un comandament, que anirà al lloc número sis de la llista per Madrid.

Batet, que va ser nomenada el novembre de l'any passat coordinadora del programa electoral del PSOE per a les generals, succeeix en el lloc de número dos del PSOE per Madrid Elena Valenciano, que ho va ser el 2011, i és ara al Parlament Europeu. El 2008, el número dos va correspondre al llavors ministre d'Economia, Pedro Solbes, i quatre anys abans, ho va ser com a independent Mercedes Cabrera, ministra d'Educació.

Batet, ara diputada per Barcelona i amb escó al Congrés les últimes tres legislatures, és casada des del 2005 amb José María Lassalle, actual secretari d'Estat de Cultura del Govern del PP.