Els nens del Regne Unit ja no hauran de patir el fum del tabac en els cotxes en entrar en vigor una norma que prohibeix als fumadors encendre una cigarreta quan viatgin amb menors de 18 anys, per evitar així que es converteixin en fumadors passius. Aquesta llei, que s'estén a qualsevol vehicle privat, sancionarà aquells que la incompleixin, incloent-hi el conductor o qualsevol dels passatgers, amb una multa de 67 euros.

També seran multades les persones que fumin en un vehicle aparcat o ho facin en un cotxe descapotable, encara que l'automòbil estigui descobert en el moment en què s'està fumant el cigarret.

L'assessora mèdica del Govern britànic, Sally Davis, va qualificar la mesura de "llei històrica" i va afegir que "animarà més persones a deixar de fumar". "Espero que tots els fumadors, en particular els pares i conductors, utilitzin la llei per fer el primer pas per deixar el tabac", va afegir.

En aquests termes es va expressar també la directora de la Fundació Britànica del Pulmó, Penny Woods, en assenyalar que "avui és un dia de celebració per a tots aquells que es preocupen per la salut de les generacions futures".