La Diputació de Barcelona va aprovar ahir adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) amb els vots a favor de CiU -excepte les dues abstencions d'Unió-, ERC i la CUP, mentre que PSC, PPC i C's hi van votar en contra i Entesa es va abstenir. La Diputació va celebrar ahir el ple ordinari de setembre en el qual es van votar diverses mocions, entre elles la proposta dels grups de CiU, ERC i la CUP per a l'adhesió de la institució a l'AMI.

El ple, format per 51 diputats, va acordar per majoria absoluta sumar-se a l'AMI per "defensar i promoure els drets nacionals" i l'exercici del dret d'autodeterminació, per 26 vots a favor -12 de CiU, 11 de d'ERC i 3 de la CUP- , 16 en contra -PSC, PPC i C's- i 9 abstencions -2 d'Unió i 7 d'Entesa.

En el text de la moció es manifesta el "compromís" de la Diputació de treballar amb l'AMI amb l'objectiu de contribuir a "fer efectiva" la transició cap a la independència, en la qual drets "nacionals, socials i igualtat de gènere" han d'anar en paral·lel per aconseguir una "societat justa i lliure".